Klovnens Pige Billard Cup Regler

 

En holdkamp består af i rækkefølge: 2 singler - 2 makkerpotter - 2 singler. Man spiller i hver enkelt pot fra   0 -100 point. Den/de spillere der først når 100 point har vundet potten og får 1 point.

Det hold der først når 600 point, vinder stafetten og får 1 ekstra point. Der spilles i alt om 7 point, så det ikke kan blive uafgjort. Sidste pot SKAL afsluttes med pinde(gode), eller gale fra modstanderen. Hvis det hold, som er bagud i staffeten når 100 først, vinder de pointet og skal så indhente stafet point. Og derfor skal de først lave en pind ved sidste stød. For eksempel, hvis de er 40 bagud i staffeten inden 6. kamp, er det først ved 140 de skal lukke med en pind.

Der bliver trillet om udlægget i den første pot i kampen. Nærmest banden vinder(hul taber). Man skal ikke nødvendigvis ramme den bande der stødes fra. Man skal blive på sin egen halvdel og må ikke vælte kegler.

Ballerne SKAL blive liggende til de næste spillere. Der stødes videre i rækkefølge, dvs. hvis hjemmeholdet har stødt sidst, skal udeholdet starte i næste pot, eller omvendt.

Der spilles MED touche. F.eks. hvis en spiller kommer til at røre en af ballerne uden at støde, dømmes der touche. Når den røde kugle er rørt med køen er der stødt (den skal ikke trille en omgang). Touche giver 6 skæve + det man evt. laver. Modstanderen har så den røde i hånden eller kan vælge at støde den røde fra hvor den ligger. Der kan ikke gives skæve for både touche og direkte i samme stød.

En kegle der hviler op ad en bal skal blive stående. En kegle der bliver rykket og bliver stående, skal flyttes tilbage på pletten.

Hvid bal i hul. Er pladsen hvor den hvide skal ligge ‘optaget’, skal den først lægges på plads, når stødet er afsluttet(alle baller i ro). Den hvide placeres derefter, hvor den før skulle have ligget.

16 gode regel:  Alle 5 kegler skal væltes af samme bal i et gennemløb, for at give 16 gode. ( Dette kræver dog at den            3. bal ikke ligger i keglefeltet)

Borddommer og tavlefører er dommere og har sammen den endelige afgørelse. Så man skal følge godt med. Begge dommere skal være opmærksomme og følge med i spillet. Ikke snakke i tlf. eller lade jer forstyrre af andre. Det er vigtigt da det kan have stor betydning for en kamp. Spillerne skal også være opmærksomme på ikke at støde før tavlefører har fået skrevet færdigt. Hvis de to dommere er uenige om stødet, kan de spillere som spiller i den pot tages med på råd. Men kun dem som spiller lige nu, og ikke hele holdet, da det ellers bliver rent kaos. Tilskuere har intet at skulle have sagt omkring stødene. MEN hvis spilleren selv godkender at der er skæve, gælder spillerens mening, selvom den går imod dommeren. Dommer/tavlefører er en fra hvert hold og der skal skiftes i hver pot.

Hver enkelt spiller må HØJEST spille 2 kampe (1 single+1 makker). Der skal tilmeldes min. 4 og højest 12 spillere på hvert hold. Hvis et hold kun kan stille med 3 spillere på kamp dagen, bliver den gennemført alligevel. Men det er så modstander holdet som bestemmer hvilke spillere der skal spille ekstra kampe. Det skal deles ud på 2 spillere, hvor den ene spiller 2 singler og den anden spiller 2 makker. Beslutningen skal træffes inden kampstart.

 

 Hvis et hold kun møder op med 2 spillere, men forventer at blive 3 eller 4, skal de manglende personer være mødt op senest kl. 19.30. Ellers taber holdet de manglende kampe, som jo ikke kan spilles. Point og stafet-score fra de kampe som er blevet spillet + point for de sidste kampe føres ind som resultat.  Ved tvivl spørgsmål kan I læse disse regler eller kontakte Anja fra Klovnen.  

 Navnene skal være indsendt til Klovnens Bodega INDEN 1. spillerunde. Der må IKKE benyttes andre spillere end dem der er tilmeldt.

 

Hvis et hold ikke kan spille den planlagte dato, så prøver de 2 hold indbyrdes, at finde en anden dato hurtigst muligt, og helst inden den næste kamp skal spilles. Der SKAL meldes afbud senest Tirsdag aften, men sygdom kan jo snige sig ind på os alle, så kommer afbuddet senere og der er købt mad ind, skal holdet der melder afbud betale for maden når kampen bliver spillet senere. Selv om afbuddet kommer samme dag, prøver man at finde en anden dato for kampen. Der SKAL ALTID gives besked til Anja fra Klovnens Bodega.

Alle tilmeldte spillere kan ses her.

Hjemmeholdet holder regnskab med resultaterne på de udleverede kampkort og må meget gerne sende billede af kampkort på mms, umiddelbart efter kampen og meddeler point og score. Kampkortet kan også scannes og sendes på den udleverede e-mailadresse.

Resultater og stilling kan ses her.

Der spilles i 1 pulje hvor alle spiller mod alle, både ude og hjemme kampe. Derefter spilles der 2 semi finaler, hvor nr. 1  spiller mod nr. 4. Nr. 2 spiller mod nr. 3. Der spilles både en ude og hjemme kamp. Den med højest score efter de to kampe vinder. Vinderne spiller om den endelige 1.+2. Plads. Taberne spiller om den endelige 3.+4. plads. Nærmere detaljer om semi- og finaler kan ses her.

Man mødes senest kl. 18.00 på kampdagen. Hjemmeholdet sørger for mad (varm mad eller smørrebrød). Der spises kl.18.15. Hvis en spiller først kommer senere skal der også meldes om der skal sættes mad til side.  Hvis tilskuere/gæster skal have mad er det op til værtshuset at bestemme hvordan det foregår. Hjemmeholdet giver en omgang til spillerne. Laver man 12 gode (eller over) i kampen giver værtshuset en genstand til spilleren. Der vil blive sponseret 3 flasker fra Gajol (United drinks) til hvert værtshus.

De 2 sidste Finaledage holdes på Klovnens Bodega. Nærmere detaljer kan også ses på hjemmesiden. Der vil nu være en vandrepokal. Vinder af turneringen sørger for at gravere navn og årstal på inden næste sæson, og husker at den skal være der på finale dagen.

 

Håber alle vil nyde turneringen, og vi håber på masser af hygge.

Hilsen Anja, Klovnens Bodega

 

 

Website Design Software NetObjects Fusion

Velkommen til Klovnens Bodega

Billede 009

KLOVNENS BODEGA

RANTZAUSGADE 70

2200 KBH.  N

TLF. 35 37 06 10

ÅBNINGSTIDER

MAN. TIL FRE.:

KL. 10 - 01

LØRDAG :

KL. 10 - 01

SØNDAG :

KL. 10 - 22

SIDSTE UDSKÆNKNING EN ½ TIME FØR LUKKETID.

dankort

VI MODTAGER DISSE KORT OG HELT UDEN GEBYR

mastercard
Visa_online
visa_electron
maestro
Her-kan-du-betale-med-MobilePay-1287x1286px-skarpe-kanter
Carlsberg
Facebook